Kvantitativa analytiker till Analytics Lab by Differ

Differ söker kvantitativa analytiker till en ny satsning, Analytics Lab. I rollen kommer du arbeta i gränslandet mellan avancerad analys och klassisk managementkonsulting. 

Analytics Lab är Differs affärsområde inriktat på avancerad, kvantitativ analys. Sprunget ur ett behov att med hög precision kunna modellera och prognosticera kunders affär och processer, har vi nu funnit en delvis egen väg. Vi arbetar med hela kedjan från datainsamling/kvalitetssäkring, datalagring/utveckling och via avancerad analys presenterar vi våra resultat med relevanta business intelligence-lösningar. Vi får det gjort. 

Kvantitativ analytiker

Det självklara för dig som vill arbeta som kvantitativ analytiker/data scientist eller strategi- och managementkonsult är kanske inte en kombination, men det är precis därför du skall läsa denna annons!

Analytics Lab söker nu kvantitativa analytiker som kommer arbeta i gränslandet mellan avancerad analys och klassisk managementkonsulting. Våra uppdrag handlar ofta om att implementera en god struktur för analys, liksom att lösa komplexa problem hos våra kunder. Typexempel på uppdrag är att för en retailkund bygga en scoringmodell som modellerar risken inom ett specifikt tidsintervall att förlora kunder, och sedan implementera modellen med automatiska processer. Ett annat uppdrag, inom finanssektorn, kan vara att modellbaserat optimera en hedge-struktur för ett visst handelsmönster hos en kund.

Vad erbjuder vi? 

Differ är ett växande företag, och våra labb är en del i vår tillväxtresa. Analytics Lab, som snart står på egna ben som bolag, är en startup i en etablerad organisation. Du får med andra ord det bästa av två världar – det nystartade bolagets snabbrörlighet, kombinerat med tryggheten och strukturen i en etablerad verksamhet. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter inom Analytics Lab och vi har bra erfarenhet av långsiktiga incitamentsprogram.

Vi erbjuder chansen att vara med på en riktigt rolig och intressant resa, där du får möjlighet att påverka arbetet på flera nivåer. Du kommer få ett stort ansvar från dag ett – vi litar på din expertis! Samtidigt kommer du att arbeta med erfarna kollegor inom området och få ett mycket gott stöd. Vi gillar en intellektuell och tvärvetenskaplig approach, och vi uppmuntrar dig att tänka fritt!

Vem söker vi?

För att trivas på Analytics Lab behöver du förstå och uppskatta den speciella dynamik som finns i ett litet, men snabbväxande bolag. Vi växer och ser ett behov av att rekrytera såväl nyutexaminerade som personer som har ett par års erfarenhet.

Vi söker dig som har en masterexamen i tex. statistik, nationalekonomi, matematik, systemvetenskap eller är civilingenjör inom till exempel teknisk fysik eller industriell ekonomi. Har du kombinerat några av dessa områden är det meriterande.

Om du har arbetslivserfarenhet ser vi gärna att du har arbetat som analytiker på bank/investmentbank (exempelvis IBD, trading, treasury eller risk), som managementkonsult, eller på ett större företag med exempelvis kvantitativ analys, controlling eller redovisning. Du ska känna dig hemma i något av språken/programmen R, Python, Alteryx, SQL, Tableau, Qlik, VBA, Power BI etc. Kan du flera av dem är det meriterande.

Då våra uppdrag på ett eller annat vis uteslutande är kopplade till affären, krävs det inte bara att du förstår empiri, utan även har ett affärstänk. Du behöver vara social och kvick i tanken – det är också vad som gör rollen enormt spännande!

Fortsätt utvecklas tillsammans med oss  

Låter det spännande? Skicka in din ansökan med en presentation av dig själv och ditt cv eller en länk till din LinkedIn-profil till karriar@differ.com. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakta oss gärna om du har några frågor angående tjänsten.

Vi är strategikonsulter som stödjer företag och organisationer på deras tillväxtresa. Typiska kunduppdrag handlar om att stärka varumärken, utveckla erbjudanden, förbättra kundupplevelser, optimera kundlivscykeln och transformera marknadsfunktioner. Kundmötet är vår självklara utgångspunkt i allt vårt arbete. I projekt för våra klienter fungerar vi ofta som en strategisk partner, och stödjer även operativt genomförande. Differ Strategy Consulting är del av Xlent Consulting Group.

Share

Read more

Event
November 28, 2019

CX level-up

Vilken sorts kundupplevelse ska ditt företag leverera?

Career
September 30, 2019

Vill du jobba som strategikonsult med fokus på tillväxt?

Just nu söker vi dig som tar examen 2020 och som vill växa tillsammans med oss!

Article
September 23, 2019

Servitize me!

New business models powered by connected technologies

Contact Us