top of page

Höstkonferensen 2023

Updated: Jun 28För två veckor sedan var det dags för en av årets höjdpunkter - Differs höstkonferens!

I år blev det en heldag med spännande diskussioner och kreativa workshopar ute på Djurgårdens Spritmuseum. Dagens två centrala teman var EU:s nya direktiv kopplat till hållbarhetsrapportering (CSRD/ESRS) och hållbarhetskommunikation (Green claims), samt hur vi som firma kan/bör använda oss av AI och hur vi kan hjälpa våra kunder rusta sina organisationer efter den nya tekniken. Här nedan har vi listat några punkter som summerar dagens diskussioner:


🍀Vi ser att hållbarhetsrapportering och affärsutveckling går hand i hand och bör ses som en möjliggörare istället för bromskloss.


🍀En klar majoritet företag använder “hållbart” och “grönt” i sin kommunikation, men en nyligen genomförd undersökning av EU visar att endast 22% av konsumenterna i Norden litar på påståendena. De nya direktiven kring gröna påståenden (Green Claims) kommer med säkerhet att ha en stor påverkan på hur varumärken kommunicerar sitt hållbarhetsarbete.


🤖Alla företag bör ha interna riktlinjer för användning och synen på AI arbetsverktyg, riktlinjerna ska vara skräddarsydda efter företagets specifika förutsättningar, krav och behov.


🤖Det finns många intressanta exempel på när AI kan hjälpa och inspirera, men också då det kan stjälpa och leda till generiska idéer. AI är coolt, men hjärnor är coolare!


Tack alla kollegor för en riktigt inspirerande och rolig höstkonferens!
1 view

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page